Recomandări

Am realizat cât este de greu să interpretezi un rol, dar pe cât este de dificil, pe atât este de frumos. Am descoperit o altă latură a mea şi am înţeles cât de mult reflectă ceea ce simţim şi cât de mult ne influenţează pe noi şi pe cei din jur. 

Ana Maria Mihail, Bucureşti - absolventă modulul 1 și modulul 2 Școala de Actorie

 

Ceea ce am apreciat a fost, în primul rând, modul de predare, felul în care a reuşit să menţină exerciţiile distribuite şi exersate în mod echitabil, felul cum explică cu răbdare fiecăruia ce şi unde trebuie să mai lucreze şi unde ar trebui să ajungă... Deci modul lui de a lucra "cu materialul clientului" este ideal într-o meserie ca aceasta, unde "calea" şi modul de a obţine rezultate, ţine de fiecare în parte. Florin Șerban mi-a dat uneltele cu care acum, în sfârşit, pot să "meşteresc". 

Adrian Nartea, Bucureşti - absolvent modulul 1 Școala de Actorie

 

M-am simţit ca într-o familie bazată pe sinceritate în care am învăţat să fac primii paşi. O familie care mi-a adus aminte cine sunt, pornind de la lucrul cu propriile gânduri şi trăiri până la exprimarea lor în cuvinte sau acţiuni. Tot aici am învăţat cât de multă forţă poate avea imaginaţia şi cât de important este un gând mai ales atunci când este transmis şi primit doar cu nişte priviri.  

Şcoala de Actorie a constituit baza mea în actorie şi a fost acolo atunci când am avut cea mai mare nevoie de ea. A fost un vis împlinit şi sunt mai mult decât mulţumită că l-am trăit la timpul potrivit.

Alina Brătuianu, Bucureşti - absolventă modulul 1 și modulul 2 Școala de Actorie

 

Cursul are un caracter practic, înainte de toate şi el este, aş spune, "formativ" şi nu "in-formativ", vizând nu transmiterea de informaţii, ci a reflexelor şi deprinderilor specifice meseriei. 

Personal, am reuşit să rup (sau măcar să fisurez) unele bariere din interior, să provoc o emoţie şi să i-o împrumut personajului.

Alexandru Ion, Bucureşti - absolvent modulul 1 Şcoala de Actorie

 

Ceea ce am descoperit aici a depăşit cu mult aşteptările mele! Am descoperit că trebuie să folosim sinceritatea ca unealtă principală, pentru că, așa cum ne spunea Florin în timpul repetiţiilor, nu putem minţi în faţa camerei. Acest lucru ne-a făcut să ne înfruntăm fricile, să ne expunem sufletele şi, contrar aşteptărilor (acelea că vom fi penibili), am descoperit că suntem mai puternici. 

Adriana Neagoe, Bucureşti - absolventă modulul 1 şi modulul 2 Şcoala de Actorie

 

Cel mai fascinant lucru a fost că nu a existat o reţetă universală, nu au existat algoritmi şi teoreme pe care să le aplicăm cu toţii, metoda lui Florin Şerban a fost personalizată pentru fiecare din noi, în funcţie de configuraţia psihică a fiecăruia. Analizându-ne cu atenţie şi descoperind ce butoane trebuie apăsate, Florin Şerban ne-a predat, în primul rând, o lecţie individuală despre noi, despre ce trebuie să facă fiecare în parte pentru a reuşi să ajungă un actor complet. A fost singura dată în viaţa mea când, urmând nişte cursuri, nu am simţit că sunt doar un receptor căruia îi este adresat un mesaj universal. Am fost interlocutor, iar mesajele s-au mulat pe cine sunt eu cu adevărat.

Ruxandra Burcescu, Bucureşti - absolventă modulul 1 Școala de Actorie

 

Aceste cursuri m-au făcut să gândesc altfel, să mă gândesc la cei de lângă mine, să nu mai abuzez de bunătatea oamenilor, să respect oamenii mai bine, să fiu mai bun, mai maleabil, să ajut oameni dacă pot, să-i apăr de oamenii răi şi fără scrupule, să fiu cu capul pe umeri, să pot avea propia imaginaţie şi să mă cunosc pe mine însumi.

Robert Soare, Bucureşti - absolvent modulul 1 și modulul 2 Școala de Actorie

 

Unul dintre cele mai puternice momente din viaţa mea s-a întâmplat aici. La finalul unei duble din modulul 1 am simţit cum aş putea să trăiesc dacă aş avea curaj. Până atunci mi-era greu să-mi asum ce-mi doresc cel mai mult. Mi se părea că trebuie să faci doar ce crezi tu că aşteaptă societatea de la tine. Aici înveţi să te bucuri de ceea ce eşti şi să faci tot ce îţi doreşti să faci.

Izabela Dăogaru, Bucureşti - absolventă modulul 1 și modulul 2 Școala de Actorie

 

Mi-am recâştigat curajul de a experimenta pasiunea pentru actorie, iar în general, îţi recâştigi curajul de a renunţa la temerile care te paralizează în timp ce viaţa te parcurge pe tine, atunci când ar trebui să fie invers. 

Maglina Filimon, Bucureşti - absolventă modulul 1 și modulul 2 Școala de Actorie

 

A reprezentat o experiență inedită, o excelentă ocazie pentru exerciţii de concentrare, o modalitate surprinzătoare de a mă deschide emoţional şi de a mă descoperi.

Loredana Burda, Bucureşti - absolventă modulul 1 Școala de Actorie

 

Cursurile urmate la Şcoala de Actorie mi-au fost de mare ajutor atât profesional, cât şi personal. Am evoluat ca actriţă şi ca om. Am trăit dintre cele mai intense momente, mi-am permis să fiu altcineva, să fiu eu însumi. Veneam la curs râzând şi plecam plângând. Florin Şerban intimidează, citeşte gânduri şi posibilitatea de a-ţi ascunde emoţiile de el este nulă. 

Elena Paraschiv, Mindelheim, Germania - absolventă modulul 1 Școala de Actorie

 

Aceste cursuri m-au ajutat, în primul rând, profesional, am învăţat o tehnică de actorie pentru film, în România neexistând astfel de cursuri într-o facultate cu profil actorie, iar în al doilea rând, m-au ajutat să descopăr adevăruri despre mine. 

Mihai Rîpan, Bucureşti - absolvent modulul 1 şi modulul 2 Şcoala de Actorie

 

Satisfacţia a fost de partea mea de fiecare dată când mi-am exersat imaginaţia în compania sincerităţii şi atenţiei celor din jur. După o vreme am început să înţeleg una, alta, despre mine, am apucat să reduc din îmbulzeala gândurilor gălăgioase, iar după încă o vreme am reuşit să nu mai judec ce mă înconjoară, ci să observ frumos şi ce frumos a fost şi este! 

Roxana Alexa, Lugoj - absolventă modulul 1 și modulul 2 Școala de Actorie 

 

Mi-a făcut mintea să mai tacă. M-am eliberat de autocontrol, chiar dacă pentru câteva secunde sau câteva minute. Încet, încet, am început să-mi las emoţia să "trăiască", fără s-o înăbuş sau s-o forţez.

Irina Munteanu, Bucureşti - absolventă modulul 1 Școala de Actorie

 

Şcoala de Actorie este locul care m-a ajutat să mă redescopăr şi care mi-a dat încrederea şi dorinţa de a merge mai departe în a explora noi adâncuri, de a depăşi graniţele cunoscute pentru a găsi magia pe care fiecare dintre noi o caută.

Argentina Mulțescu, Bucureşti - absolventă modulul 1 Școala de Actorie

 

Pentru unii oameni schimbarea, ultima picătură sau transformarea, cum îmi place mie să spun, vine după o săptămână sau mai mult de stat în spital, pierderea sau moartea unui om drag, pentru mine a fost Şcoala de Actorie.

Maria Frăţilă, Timişoara - absolventă modulul 1 și modulul 2 Școala de Actorie

 

M-a ajutat să mă schimb un pic într-o direcţie bună. În primul rând schimbându-mă, mi-am schimbat realitatea din jurul meu, mai ales în relaţiile cu ceilalţi. 

În al doilea rând am o imagine mai corectă şi mai completă asupra actoriei şi a filmului.

Remus Vesler, Bucureşti - absolvent modulul 1 Şcoala de Actorie

 

Este teribil de greu să fii actor. Dacă până acum apreciam actorii la un nivel superficial, în funcţie de nişte criterii legate doar de finalitatea muncii lor, acum situaţia este alta. După ce am văzut cât de disponibil psihic şi spiritual trebuie să fii, cât efort trebuie să depui să intri într-un rol şi cât să poţi să ieşi, iar toate schimbările astea să nu-ţi lase pitici pe creier şi sechele în inimă, acum, acum apreciez mult mai mult actorii.

Florin Șerban este un didact excepțional, un regizor extraordinar și un om așa cum îmi place mie să cunosc. Dacă vreodată vă tentează să încercați să atingeți cu degetul tainele actoriei, îl recomand cu toată recunoștința și umila mea experiență. Și bineînțeles, recomand Școala de Actorie ...

Andreea Burlacu, Bucureşti - participantă la cursurile Şcolii de Actorie în cadrul proiectului Prestigio